19:00

Bengtsfors IF

Referat

Referat: IF Viken Utv-lag - Bengtsfors IF

På tisdag kvällen möttes välspelande lag på Mossängens nylagda konstgräs, IF Viken U började matchen bäst och lyckades att pressa tillbaka Bengtsfors med sitt kvicka passningsspel och varierade anfallsspel de fick utdelning och tog ledningen välförtjänt med 2-0 båda målen gjordes av talangen Nova Kjellman, när det hade gått ca 30 minuter började BIF hitta mera rätt i sina positioner med och utan boll. Vi skapade inga direkta målchanser men vi hängde med i Vikens tempo och strax innan halvlekens slut så fick vi en frispark en bit in på motståndarnas planhalva, Lina lägger in den i straffområdet och den tar på en Vikenspelare och Vilda är påpassligt framme och sätter bollen vid borte stolpen, vi går till halvtidsvila med underläge 2-1. I halvtidspausen så känner vi att vi är på gång och går in i andrahalvleken med energi, vi tar över kommandot i presspelet, vi vinner fler närkamper och börjar att skapa flera chanser, men återigen gör Viken mål och tar ledningen med 3-1 genom rutinerade Frida Jansson i minut 70. Vi låter inte deras mål stämma ner oss utan vår vana trogen så jobbar vi vidare, i den 75 minuten så får Linnea bollen på vänsterkanten som vänder bort sin spelare, passar till en rättvänd Emilia. Hon gör ett instick mella Vikens båda mittbackar på en genomlöpande Hanna som lurar bort målvakten och sätter bollen i öppet mål, 3-2 och vi får kontakt igen. Vi flyttar fram våra positioner och öppnar upp oss mer för att nå en kvittering, men i den 80 minuten gör Nova sitt tredje mål för kvällen och vi lyckas inte att få in någon mera boll på ett bra IF Viken. Vi tar med oss andra halvlekens spel och tar nya ta mot Kroppefjälls IF som besöker Långevi onsdagen den 3 maj kl 19.00.